RODINNÝ DŮM LAZY, ZLÍN

 

Projekt - 2018 Ι Realizace - 2019 Ι Zlín Ι Architekt - Ing. arch. Ondřej Pšenčík Ι Spolupráce - Ing. Petr Zámečník

 

Stavební parcela se nachází nedaleko centra města Zlína a je součástí rezidenční lokality Lazy. Ta začala vznikat v průběhu třicátých let 20. století a nalézá se v ní řada funkcionalistických vil. Na pozemku se dříve nacházel objekt trafostanice, který byl asanován a na jeho místě je navržen dvoupodlažní rodinný dům. Úroveň druhého nadzemního podlaží je úrovní vstupní a navazuje na niveletu uliční komunikace. Sestává se z obývacího pokoje, kuchyně s jídelnou, ložnice, pracovny a hygienického zázemí a je otevřena na jihovýchod. Skrze mírné kryté rampy je toto podlaží propojeno s okolním terénem i relaxační terasou a nabízí pohledy do korun stromů rozsáhlého ovocného sadu. První nadzemní podlaží je tvořeno dvěma pokoji, šatnou, hygienickým a technickým zázemím objektu a je otevřeno západním směrem do zahrady.